Vincenzo Capuano
14° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2022
One to Watch 2022
Mammafiore Award
Da scugnizzo giramondo, sempre con per la pizza, a imprenditore di successo. Questo è la storia di Vincenzo Capuano, uno degli alfieri più rappresentativi della pizza napoletana contemporanea. In questa pizzeria troverete il cornicione pronunciato ed un’alta idratazione dell’impasto. Le farciture prendono sempre sunto dalla tradizione, a volte rispettandola, a volte giocandoci ma sempre nel rispetto. Altro marchio di fabbrica delle pizzerie di Vincenzo Capuano sono le forbici, che troverete su ogni tavolo, come atto di fiducia per testare personalmente con il taglio la struttura dell’impasto. Dopo il successo del format, esportato anche in Germania, con enorme successo, parte una nuova sfida con la pizza a libretto, archetipo della pizza napoletana. Prezzi nella media, attenzione e cura nelle pizze e nei pensieri.
Vincenzo Capuano's story started as a “scugnizzo” world wandered and thanks to pizzas it has led him to become a successful entrepreneur. He is one of the most representative bannermen of the modern Neapolitan pizza. In these pizzerias, you will find a pizza with a high crust and a highly hydrated dough. The topping always draws on tradition, sometimes respecting it and sometimes playing around with it a bit, but always in a respectful way. A particularity of Vincenzo Capuano’s pizzerias is that when you sit at the table you’ll find a pair of scissors, they are there as an act of trust to personally test the structure of the dough by cutting it yourself. After its success in Italy, it also opened in Germany gaining enormous success. A new challenge starts with the folded pizzas the archetype of the Neapolitan pizza. The prices are average. Great care is put into the pizzas and the thought process behind them.