Starita

22° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2023



La storia di Starita parte dal quartiere Materdei di Napoli per poi espandersi prima nelle maggiori città italiane ed ora anche in Thailandia. La pizza in stile napoletano tradizionale è un classico servita in versione sia tradizionale che più creativa, impasto classico, ben lievitato e cotto con mestiere, è condito con ingredienti di qualità. Imperdibili la pizza fritta ripassata al forno e la pizza marinara alla Starita che, unico caso, prevede anche l’utilizzo del pecorino. Per chiudere il pasto vi consigliamo di provare gli “angioletti” conditi con creme dolci, altro marchio distintivo di questa catena artigianale. Ampio assortimento nelle carte di vini e birre, servizio veloce ed esperto, prezzi, in base al posto, più che ragionevoli.




The story of Starita begins in the Materdei neighborhood of Naples and then expands to the major cities in Italy and now even in Thailand. The traditional Neapolitan-style pizza is a classic, served in both traditional and more creative versions. The classic, well-leavened dough is skillfully baked and topped with high-quality ingredients. Not to be missed is the fried pizza, baked to perfection, and the Starita marinara pizza, which, uniquely, includes the use of pecorino cheese. To conclude your meal, we recommend trying the "angioletti," sweet cream-filled treats, another distinctive hallmark of this artisanal chain. There's a wide selection of wines and beers on the menu, fast and knowledgeable service, and prices that, depending on the location, are more than reasonable.

Global Partners

50 Top Social

50 Top World