Pizzerie Eccellenti 2021
Sophia Loren
In centro storico a Firenze il primo di una serie di ristoranti dedicati alla celebre diva pronti a sbarcare in tutto il mondo. Le pizze sono realizzate con la consulenza di Francesco Martucci, che porta al Sophia Loren i suoi impasti e i suoi topping storici, come la “Pizza fritta con sopresa” che non colpisce solo per la scelta del ripieno, ma soprattuto per l’accurata selezione di farine del calzone. Non mancano le novità come l’Insolita Marinara in doppia cottura, evoluzione del “Futuro di Marinara” e la Vegan con pomodori caramellati e 30 varietà di germogli.
Il locale propone un’ampia offerta che va dalla colazione alla cena, con la pasticceria curata da Carmine Di Donna ed i primi di Gennaro Esposito.
In the historic center of Florence, this is the first of a future series of restaurants dedicated to the famous Neapolitan diva “Sophia Loren.” They are already aiming to extend worldwide with more locations. The pizzas are made under the guidance and knowledge of Francesco Martucci, who brings his historic doughs and toppings to the Sophia Loren. Pizzas such as the "Pizza fritta con sopresa" (fried pizza with surprise) are not only striking for the choice of toppings, but also for the careful selection of flours. There is no shortage of new entries such as the double-baked Marinara, which is the evolution of the “Futuro di Marinara” and the “Vegan” with caramelized tomatoes and 30 varieties of sprouts. The restaurant offers a wide menu that includes breakfast and dinner options, and also bakery items curated by Carmine Di Donna and first-courses dishes curated by Gennaro Esposito.