50 Top Europe 2021

26° San Gennaro

Made in Italy 2021
LATTERIA SORRENTINA AWARD



Una graziosa terrazza sul fiume Limmat, con un arredamento vintage, sforna senza dubbio una delle migliori pizze di tutta la Svizzera. Francesco Pone pizzaiolo napoletano, ha dato una marcia in più a quello che era già un buon prodotto. Tanti gli ingredienti, selezionati con cura, provenienti dall’Italia. L’impasto lievita per almeno 48 ore, la cottura avviene ad una temperatura di 500 gradi per non più di 90 secondi. I prezzi sono più che abbordabili per una Zurigo molto cara. Ottimo anche il servizio per l’asporto ed una menzione veramente speciale per l’ottimo caffè. Da provare l’inusuale e buonissima San Gennaro con semi di finocchio e Friarielli.




One of the best pizzas in Switzerland can be found on a pretty, vintage-style veranda on the river Limmat. Francesco Pone is a Neapolitan pizza chef, and he has gone that extra mile with what was already a good product. He uses many ingredients which come directly from Italy and which are selected with care. The dough is leavened for at least 48 hours, and the pizza is baked at a temperature of 500 degrees for not more than 90 seconds. The prices are reasonable for an awfully expensive Zurich. The take-away service is also excellent.  A special mention should be made for the stellar coffee. A must-try is the unusual and really good San Gennaro with fennel seeds and friarielli.
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Francesco Pone

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