50 Top Europe 2021
41° Roostiq
Siamo nel cuore di Madrid, ma se ad orientarci fosse solo il nostro olfatto potremmo dire di essere in un ristorante in campagna, con i profumi delle carni alla brace, delle verdure fresche e l’odore tostato e fragrante del pane, pardon della pizza! Da Roostiq la proposta gira tutta intorno alla pizza, appunto alla brace. Un’accoppiata vincente. Dominatrice del fuoco e del forno a legna è Carmen Acero che con la sua pizza, morbida, piccola ed elegante potrebbe sembrare essere nata a napoletana. Le sue pizze invece parlano spagnolo, partendo dagli ingredienti delle farciture. Il locale è bello e di tendenza, il personale giovane e motivato, la carta dei vini imponente con un grande spazio ai rossi. Lasciatevi sempre spazio per uno dei dessert.
We are in the heart of Madrid. However, if we were relying on our senses to get our bearings, we would say that we were in a restaurant in Campania! There is the aroma of grilled meat, of fresh vegetables and the fragrant, toasted scent of bread, oops, sorry - pizza! At Roostig, everything revolves around the pizza and the grill. It is a winning combination. The mistress of the fire and the wood-fired oven is Carmen Acero, who with her soft, small, elegant pizzas seems to have been born in Naples. Her pizzas, however, are predominantly Spanish, starting with the ingredients used in her toppings. The establishment is pleasantly trendy, the staff are young and motivated, and there is an impressive wine list with a considerable selection of red wines. Leave some space for the dessert!