Pizzerie Eccellenti 2021
Pro Loco Pinciano
Tutto ciò che qui viene acquistato e preparato è assolutamente di origine laziale, e si avverte, La selezione è attenta e i prezzi ne risentono. Ma ne vale la pena. Siamo nella cosiddetta ‘Roma bene’ tra Porta Pia e i Parioli. La clientela viene qui proprio perché conosce le scelte. Il locale è un pochino démodé ma piacevole. C’è uno spazio esterno che risuona degli echi della metropoli. Il personale è cortese e preparato e disponibile al racconto sulla vivacità delle materie prime gioielli per la pizza e per la cucina. La pizza è cotta nel forno a legna con un impasto mix di farine 00 e integrale e 72 di lievitazione.
Everything that is prepared at this venue, as well as the ingredients used, are strictly of Lazio origin, a feature which is easily perceivable. The research for quality for the raw materials is thorough and the prices are affected by it, but it is very much worth the cost nonetheless. Pro Loco Pinciano is located in the so-called 'Roma bene' between Porta Pia and the Parioli. The regulars come here already knowing what the choices and the quality are. The décor of the place is a little outdated but it is still pleasant. There is also an outdoor space that has a background of sounds echoing from the big metropolis. The waitstaff is courteous and prepared, and also ready to tell you about the fresh raw materials used for the pizzas as well as for the main courses. The pizza is baked in a wood-fired oven with a mix of 00 and wholewheat flours and the dough undergoes 72 hours of leavening.