Pizzerie Eccellenti 2021
Pizzeria Fiore di Latte
Giustamente, si condivide con l’avventore il vezzo del “laboratorio degli impasti” a vista che qui seguono regole precise: ovvero un’altissima idratazione, lievitazione mista e maturazione di 36 ore a temperatura controllata. Una “nursery della pizza” che dà un’idea della cura estrema dei dettagli, trasportata nelle fasi successive. Sulla passione e perizia di Pasquale Petrillo non si discute, il lago Maggiore dirimpetto e il borgo di Feriolo (dove qualche anno fa si è trasferita la pizzeria) completano le atmosfere. Standard alto e partenopeo: cornicione gonfio e materie ben scelte che salgono dal sud. La creatività mette il turbo anche nella cucina di complemento. Cantina giusta, dolci golosi.
In this venue, the dough laboratory is in plain view and is thus shared with the customer. Precise rules are followed: very high hydration, mixed leavening and maturation of 36 hours at a controlled temperature. This “pizza nursery” gives the customer an idea of the extreme care that is given to detail, which is also carried over to the next stages of pizza making. No one can doubt Pasquale Petrillo’s passion and expertise. To complete the atmosphere the venue is located opposite lake Maggiore and the village of Feriolo (where the pizzeria moved from a few years ago). The pizza follows the Neapolitan tradition. It has a high crust and well-chosen ingredients that come from the south of Italy. Creativity is also found in the dishes proposed by the kitchen. There is a well-assorted wine cellar and delicious desserts.