Granzi Pizzerie 2021
82° Pizzeria Chicco
Lungo la gradevole via pedonale che collega Colle Bassa con Colle Alta, la Pizzeria Chicco di Stefano Canosci è un solido indirizzo per gli appassionati locali, e non solo. Impasto a lunga lievitazione, buona selezione delle materie prime, forno a legna. Ingredienti della tradizione napoletana mixati con prodotti del territorio, anche con risultati originali, come nel caso del loro cavallo di battaglia, la Marinara all’Aglione. Ambiente molto alla mano, servizio volenteroso. Selezione dei vini migliorabile al fine di tare al passo con il buon lavoro che quotidianamente si fa con le pizze. Presenti in carta due birrifici artigianali toscani.
Located along the pleasant Via Pedonale (pedestrian area) which connects Colle Bassa and Colle Alta, the Pizzeria Chicco by Stefano Canosci is a reputable place for local enthusiasts, and beyond. The dough is made with a long leavening time, there is a good selection of raw materials and the pizzas are baked in a wood-fired oven. The ingredients for the toppings are a mix of the traditional Neapolitan with products from the local territory. The result can be very original, as is the case of their specialty, the Marinara all’Aglione. The atmosphere is very easy-going, and the service is eager to please. The wine selection could be improved in order to be at the same standard as the pizzas that are made here every day. Two Tuscan craft beer makers are included in the beer list.