Pizzerie Top 2021
50° Piccola Piedigrotta
La ricerca attenta e scrupolosa rivolta ai prodotti della terra che impegna da anni Giovanni Mandara e produce sempre entusiasmanti scoperte, esprime una carta capace di rinnovarsi sempre. Ieri ciliegie, pere, mele antiche, oggi varietà rare di cipolle ed erbe spontanee dall’inattesa concentrazione, insieme a impasti soffici e fragrati, a mozzarella di Vacche rosse e selezioni di super salumi, che diventano occasione di conoscenza e studio, per poi tradursi in una pizza che non ti aspetti. Tra le novità la Obrigado, con scarola, baccalà, olive Peranzana, uvetta, arancia, insieme alle ineludibili pizze cotte nel tegame di ferro, ghiotte e succulente ma più piccole, un’autentica esperienza.
The careful and scrupulous research based on genuine products that Giovanni Mandara has been engaged in for years now always produces exciting discoveries. This is also reflected in a menu that is capable of always reinventing itself: cherries, pears, and apples one day and rare varieties of onions, wild herbs with unexpected concentrations the next. Together with the soft and fragrant doughs, red-cow-milk mozzarella, and great selections of cured meats, this all becomes an opportunity for knowledgeable experimentation and study that translates into a very unexpected pizza. Among the new-entries, we recommend the “Obrigado,” with escarole, cod, Peranzana olives, raisins, and orange. This, together with the pizzas cooked in a traditional iron pan, which are delicious and succulent but smaller, makes for a very authentic experience overall.