Pizzerie Top 2021
22° Patrick Ricci – Terra, Grani, Esplorazioni
La qualità della pizza è indiscutibile: impasti ben fatti, prodotti di qualità ed abbinamenti ricercati. In più il locale è stato ritinteggiato ed abbellito ed ora è più luminoso. Bisogna sapere che qui si serve la pizza a spicchi e gli ospiti vengono invitati a mangiare con le mani, se proprio vi servissero le posate, il personale sarà ben felice di portarle. Il menù è diviso in pizze “arcaiche”, “rappresentative”, “evocative”, “fetta dolce”. Per la parte salata “la tonno e cipolla” è raffinata nelle sensazioni palatali, ancestrale il sapore della “genesi”, un pezzo di focaccia da intingere in una salsa di pomodoro, realizzata con il metodo Liebig o tecnica molecolare. L’esperienza gastronomica salata e dolce è eccitante e per certi aspetti unica. Prezzi un filino sopra la media cittadina, servizio molto attento, bella la selezione di birre artigianali. Adatto a coppie o a piccoli gruppi, in ogni caso è sempre meglio prenotare.
The quality of the pizza in this venue is indisputable. The dough is well-made and quality products are used to make gourmet combinations. In addition, the dining room has been repainted and embellished making it brighter. Take note that here the pizza is served in wedges and the clients are invited to eat with their hands. If you need cutlery the staff will be more than happy provide it. The menu is divided into “arcaiche”(archaic), “rappresentative”, (rappresentative) “evocative”(evocative), and “fetta dolce” (sweet slice). Among the savory pizzas, the pizza with tuna and onions will delight the palate. The flavor of the pizza “genesi” is ancestral. It is a piece of focaccia dipped in tomato sauce made with the Liebig method or also known as the molecular technique. The savory and sweet gastronomic experiences are exciting and in some aspects unique. The prices are a tad above the city average. The service is very attentive. You will find a nice selection of craft beers. This venue is suitable for couples or small groups. In both cases we recommend you book in advance.