Officine del Cibo
56° 50 Top Pizza World 2022
27° 50 Top Pizza Italia 2022
Miglior Servizio di Sala 2022
Goeldlin Award
Le Officine del Cibo rappresentano un punto cardine per una visione contemporanea della pizza, in cui sapori della tradizione ligure si abbinano alla verace pizza napoletana, sia nella versioni classiche che con impasti e cotture in continua evoluzione: in teglia, al vapore, fritte. L’intento di Giacomo e Gianmarco è quello di ridurre la distanza tra forno e fornelli; i condimenti diventano il pilastro del piatto.”Pizza-Lab contemporanea” ne è l’emblema: 6 tappe con differenti impasti, cotture e farciture. Novità, la pizza Gluten Free: impasto di riso artemide, cotta in teglia e vapore, mozzarella di bufala, ragù di cavolo nero e fiori di sambuco. Cantina di territorio e servizio impeccabile.
Officine del Cibo is known for being a beacon for a contemporary vision of pizza where flavor and the Ligurian tradition combine on an authentic Neapolitan-style pizza. The baking techniques are in constant evolution, both for the classic and other doughs, pan pizzas, steamed and fried. The intention of Giacomo and Gianmarco is to reduce the distance between the oven and the cooktop; the toppings becoming the strength of the dish. An example of this is their “Pizza-lab contemporanea,” six flavors with different doughs, baking methods and toppings. Their new Gluten Free pizza is made with a dough of Artemide rice, steam baked in a pan with buffalo milk mozzarella, black cabbage ragù and elderberry flowers. The cantina offers selections from the local area and the service is impeccable.