Pizzerie Eccellenti 2021
Napples
Perchè la porchetta di Ariccia prende la scena nella pizza dedicata alla Via Chiaia? Torino è la città del mistero e gli enigmi sono di casa, specie nella movida del centralissimo San Salvario. Più facile svelare l’arcano dell’antica Margherita col Parmigiano, che riprende un’effettiva tradizione della grattugiata di cacio. Appropriati i toni creativi e vivaci delle pizze-maison: riesce la rivisitazione della Quattro Formaggi con la provola di Agerola, mentre la Marinara è con pomodoro giallo, alici e olive taggiasche. Il “voi” dato con rispetto da una brigata di sala molto preparata completa l’atmosfera partenopea.
You may be asking yourself why does the porchetta of Ariccia take center stage on a pizza that is dedicated to Via Chiaia? Turin is the city of mystery and enigmas are commonplace here, especially within the nightlife of the very central San Salvario district. It is easier to unravel the mystery of the ancient Margherita with Parmigiano, which resurrects an old tradition of adding grated cheese. The house specialities are appropriately creative and lively. For example the reinterpretation of the Quattro Formaggi is made with provola from Agerola while the Marinana is made with yellow tomatoes, anchovies and Taggiasca olives. The formal “Voi” is given with respect by a well-prepared waitstaff, a feature of this establishment which completes the Neapolitan atmosphere.