Marcella
32° 50 Top Pizza Europa 2022
Una pizza leggerissima, ben digeribile e con ingredienti rigorosamente bio e di prima qualità. Questa pizzeria aperta nel 2019 appena qualche mese prima dello scoppio della pandemia, grazie al passaparola subito si è affermata in città, complice anche la posizione in una zona sempre molto ben frequentata. Tra le pizze di maggiore successo, la Vegetariana, quella alla ‘Nduja e quella alla Bottarga, con pomodori gialli e scorza di limone. Piccola proposta di antipasti (burrata, misto di verdure o di salumi) e di dolci (tiramisù, pannacotta). Ottima invece la scelta dei vini, molti anche al calice, una selezione rigorosamente bio e biodinamica, piccola scelta in particolare di vini in anfora e bianchi macerati, tutti vini italiani.
The pizza here is very light, easily digestible and made with strictly organic, top quality ingredients. This pizzeria opened in 2019 just a few months before the pandemic outbreak. However, thanks to word of mouth, it immediately established itself in the city. A big help was also the location of the venue which is in an area that is always very busy. Among the most successful pizzas: are the Vegetarian, the ‘Nduja and the Bottarga pizza with yellow tomatoes and lemon zest. There is also a small menue of appetizers (burrata, mixed vegetables or cured meats) and desserts (tiramisu, panacotta). On the other hand, the wine selection is excellent and vast, many of the wines can also be ordered by the glass. The options are strictly organic or biodynamic. There is also a small selection of jar wine and white macerated wine, all with Italian origins.