Pizzerie Eccellenti 2021
Mani in Pasta
Onesta pizza napoletana in un locale fresco e modaiolo. L’impasto è corretto, basso e ben cotto. Il basilico messo in cottura richiede un extra di foglie fresche per ravvivare l’insieme. Quella degli extra è comunque una filosofia: si possono aggiungere ingredienti di stagione, uova, formaggio vegano, mozzarella senza lattosio e tanti altri. Le pizze sono semplici ma ben equilibrate. Un po’ imbarazzante da ordinare, ma gustosa, è la “Ti brucia il Q” spegne il fuoco della nduja di Spilinga con ciuffi di ricotta fresca. La selezione dei topping è curata nella materia prima e negli abbinamenti.
This venue presents an honest Neapolitan pizza in a cool and trendy place. The dough is made accurately;p not very high and well-baked. The basil placed on the pizza during baking would be better if added fresh afterwards to revive the pizza as a whole. However, the availablility of extra ingredients is an interesting philosophy. You can add seasonal ingredients, eggs, vegan cheese, lactose-free mozzarella and many others. The pizzas are simple but well-balanced. A bit embarrassing to order but quite tasty is the “Ti brucia il Q” (translated to ‘It burns your B,’ as in backside) with spicy nduja from Spilinga and tufts of fresh ricotta. The selection of the toppings is done with care both in terms of the ingredients used and the flavor combinations.