Grandi Pizzerie 2022
95° Libery Pizza & Artigianal Beer
Pizza e birra qui viaggiano su binari paralleli e complementari. Iniziamo dalla prima: ben fatta, tradizionale, senza eccessi ma proprio per questo rassicurante. Una linearità elevata e continua che è una garanzia, a partire dalle materie prime. La “Romana”, ad esempio, è fatta con capperi e olive taggiasche in quantità generosa, ma sono a provare anche quella con stracchino e trevisana o l”alpina’ con salsiccia e Brie. Attenta la lavorazione artigianale con cottura nel capiente forno a legna che, orgoglioso, sovrintende l’ingresso. La pizzeria (con cucina) è in zona Crocetta, a un passo dalla fermata metro Re Umberto.
Here pizza and beer travel along parallel and complimentary tracks. Let’s start with the first: the pizza is well-made, traditional without excess, but exactly for that reason it is reassuring. They continue to improve in a linear manner, which is a guarantee, beginning with the raw materials used. The Romana, for example, is made with capers and taggiasche olives in generous quantities. We also recommend trying the one with stracchino and red lettuce or the Alpina with sausage and brie. There is a careful artisan workmanship of the dough with a baking in the spacious wood-fired oven that proudly stands at the entrance to the locale. The pizzeria (and restaurant) is in the Crocetta area, a few steps from the Re Umberto metro stop.