Pizzerie Eccellenti 2021
La Fenice Pizzeria Contemporanea
Ambiente ben ristrutturato, con i classici mattoni a vista e arredo industrial, a due passi dal centro. Per iniziare una bella serie di “Sfizi”, a seguire le “Contemporanee”, pizze a impasto verace con rimandi agli ingredienti e pizze tipiche del sud Italia: notevole la cottura, con il classico cornicione che rimane soffice ma ben cotto. Per le pizze classiche invece è riservato un impasto sottile ad effetto croccante. Spicchi d’aria è la nuova focaccia gourmet dove ad un interno sofficissimo fa da contraltare un esterno croccante, un supporto ideale per i prodotti d’eccellenza usati. Una cantina che meriterebbe di essere ampliata ed un conto equilibrato per la qualità dell’offerta.
This establishment has a nicely-renovated interior with exposed rustic bricks and industrial-style décor. It is located a stone's throw from the city center. To get started, there is a nice series of “Sfizi,” followed by the “Contemporanee,”(contemporaries) which are pizzas made with an authentic doughs and ingredients, and finally a section for the pizzas typical of southern Italy. The baking process makes for a remarkable pizza, with a classic crust that remains soft while being perfectly baked. For the classic pizzas, on the other hand, a thin dough with a crunchy texture is proposed. “Spicchi d'aria” (Slices of air) is the new gourmet focaccia where the dough has a very soft inside contrasted by a crunchy outer texture; it is a very good product which showcases the excellent raw materials used. The wine cellar deserves to be expanded. The fair prices are in line with the quality offered.