Pizzerie Eccellenti 2021
Il Gambero
Una conferma e una gradita novità. Per la ripartenza post-Covid in grande stile, lo staff sempre sorridente e gentile di questa pizzeria con giardino a pochi passi dal Tirreno propone l’Aperistallo, una pizza-entrée posta su un piedistallo. Strepitosa la scrocchiarella con impasto di riso Venere farcita con tartare di tonno pinna gialla, cipolla di Tropea Igp, burrata, menta e olio evo. Per tutte le altre pizze, si usa solo farina di tipo 1, meno raffinata, con un alto contenuto di fibre a cui si aggiunge una lunga lievitazione. Il risultato è una pizza leggera e alveolata come poche in Calabria.
The establishment has confirmed itself on our list again this year, and yet it is also a pleasing novelty. The post-covid reboot was done in grand style. The staff of this pizzeria is always cheerful and kind. The pizzeria has a garden located a stone’s throw from the Tyrrhenian Sea. It offers the pizza Aperistallo, a pizza entrèe that should be placed on a pedestal. The scrocchiarella with black rice dough, topped with tuna tartare, Tropea IGP onions, burrata, mint and extra virgin olive oil is amazing. For all the other pizzas, only type 1 flour is used, which is less refined and contains a higher fiber content. There is then a long leavening process. The final result is a light and well-leavened pizza like few in Calabria.