Pizzerie Top 2021
43° I Fontana
Pietro Fontana ha aperto la propria pizzeria, dopo tanti anni di lavoro in giro per locali, pochi giorni prima della pandemia. Dopo i primi tempi durissimi, subito si è attivato con un buon servizio d’asporto con la tenacia che lo contraddistingue. Il locale, poco distante dal centro di Somma Vesuviana è facilmente raggiungibile e gode di un comodo parcheggio esterno. La qualità e l’assortimento della proposta migliora di mese in mese. In menu varie tipologie di pizze, oltre alla napoletana anche quella in pala e in padellino, tutte dall’impasto leggero e digeribile. Buone materie prime, lavorate con tecniche da cuoco, danno come risultato pizze dai colori vivi e interessanti. Da provare i fritti e i dolci, curati da sua moglie Melania Panico. Squadra giovane e cordiale.
After many years of experience working in different restaurants, Pietro Fontana inaugurated his very own pizzeria just a few days before the pandemic hit. After the first challenging period, he immediately put himself to work organizing a good pizzeria with an efficient takeaway service with all the tenacity that he is known for. The restaurant, not far from the center of Somma Vesuviana, is easily accessible and has a convenient parking area. The quality and assortment of the proposal are in continuous improvement. Various types of pizzas are displayed on the menu; in addition to the Neapolitan-style pizza, there is also the meter-long, and the pan pizza, all made with a light and digestible dough. The good-quality raw materials, worked with the proper technique, make for a pizza with bright and interesting colors. A must-try are definitely the fried dishes and the desserts, prepared by his wife Melania Panico. It is a young and friendly team.