Pizzerie Eccellenti 2021
Grano Vivo
Piacevole sorpresa questo Grano Vivo in una cittadina, Pontedera, che certo non brilla per la gastronomia. Il giovane ma esperto pizzaiolo Lorenzo Prestia in un grande locale a due passi dal centro offre due tipologie di pizza: la classica napoletana e quella a degustazione, con farine selezionate e possibilità di scegliere tra i diversi tipi di impasti, tutti con doppia cottura e piacevole crunch. Da provare entrambe in successione visto che la leggerezza dell’impasto non vi causerà sveglie notturne. Curati anche i dessert e gli antipasti. Servizio rapido e gentile. Sarebbe gradita, vista la bontà delle pizze, un’adeguata carta dei vini e delle birre. Il conto vi farà uscire col sorriso.
Grano Vivo is a welcomed surprise in the town of Pontedera, which is not a town that stands out for its gastronomy. This large restaurant is located a stone's throw from the town center. The young but experienced pizza chef Lorenzo Prestia offers two types of pizza: the classic Neapolitan and the tasting itinerary. Select flours are used and you can try a variety of dough types. All undergo a double baking and are pleasantly crunchy. You could definitely try both the classic pizza and the tasting itinerary in succession; the dough is so light and easily digestible that you can eat to your heart’s content. The desserts and appetizers are also very well-made. The waitstaff is kind and fast. A more adequate wine and beer menu to go along up the great pizza would be appreciated. Finally, the affordable prices will have you leave the place with a smile.