Pizzerie Eccellenti 2021
Black&White
Non solo bianco e nero, ma un intero campionario di sfumature, colori e freschezze – queste ultime evidenti nella “frescolina” con rucola, pomodorini, tonno e bufala dopo cottura. Per il resto si gioca soprattutto sul classico, con qualche acuto (caprino e speck) e una nutrita scelta di vegetariane. Nel menu anche panini, piadine e una cucina a regime. Locale moderno nella periferia di Sondrio, facilmente raggiungibile dal centro e dalla tangenziale. È a baricentro tra i versanti retico e orobico della Valtellina, cui è dedicata una sezione di pizze con gli ingredienti più tipici, come funghi (anche porcini e finferli) e bresaola dopo cottura.
This venue is not just black and white, but a whole variety of different shades of colors and fresh products. This is most evident in the pizza “frescolina” with rocket, cherry tomatoes, tuna and baked buffalo mozzarella. The remaining proposals are mostly classic pizzas with some high notes (like goat cheese and speck) and a large selection of vegetarian pizzas. There are also sandwiches, wraps and a full-fledged range of dishes from the kitchen on the menu. The venue is modern, situated on the outskirts of Sondrio, and easily accessible from the center and highway. It is located in the center between the Rhaetian and Orobic slopes of the Valtellina. There is also a selection of pizzas with the most typical ingredients of this area such as mushrooms (including porcini and chanterelles) and bresaola added after baking