Pizzerie Eccellenti 2021
Banco del Vino
Una vineria con un forno. Si definiscono così, ma sono di più. Sempre gentili, dalla prenotazione ai saluti finali. Inoltre è si conferma un posto sempre ben frequentato. Tra le proposte un ventaglio di pizze contenuto eseguite con grande attenzione sia all’impasto che al condimento. Dalla cucina è possibile ordinare taglieri e insalate. Il movimento di innovazione delle pizzerie è iniziato da tempo e oggi è facile incappare in cereali alternativi e lunghe lievitazioni, ma qui il lavoro è coerente. Ricca carta dei vini, sia da agricoltura tradizionale che fermentati in bottiglia, naturali, biologici e biodinamici. Pizze saporite, gustose e digeribili. Poco valorizzati i dessert.
This venue can be defined as a winery with a bakery. It is, however, much more than this. The staff is always kind, from the moment you make a reservation to the final good-bye. In addition, it is a place that is always a pleasure to visit. Among the proposals, there are many pizzas that are executed with great care, both in terms of dough and toppings. From the kitchen, you can order platters and salads. The innovative movement in pizzerias has been going on for some time now and it is easy to run into alternative grains and long leavenings but here this is all done properly. The wine list is very rich, containing labels both from traditional producers who allow the wine to ferment in the bottle as well as labels with natural, organic and biodynamic fermentation. The pizza is tasty and digestible. The desserts are underappreciated.