Pizzerie Eccellenti 2021
Austin
Di fronte l’antica chiesa di Sant’Agostino, da cui prende il nome dialettale, questo riferimento dove troverete eccellenti pizze contemporanee. Si parte dal mix di farine che restituiscono gusto e salubrità: da grani biologici, Senatore Cappelli coltivato in Basilicata e farine integrali con semi di cereali e germe di grano. La cottura è rigorosamente in forno a legna e la giusta maturazione dona profumi e grande digeribilità. Immancabile l’assaggio della classica Margherita con pomodoro di San Marzano e fiordilatte lucano. Fra le creative “Cristo La Gravinella” con fiordilatte, fiori di zucca, alici e peperoni cruschi. Completano l’offerta birre artigianali e una selezione di vini.
You will be able to find excellent contemporary pizzas in this establishment which can be found in front of the ancient Sant’Agostino church, from which it takes its vernacular name. The pizza making begins with the mixture of flours which conserve flavor and wholesomeness. They include Senatore Capelli organic grains which are grown in Basilicata, and the wholegrain flours with seed grains and wheat germ. The pizzas are baked exclusively in a wood-fired oven, and the right degree of maturation provides fragrance and good digestibility. A must is the classic Margherita with San Marzano tomatoes and Lucan fiordilatte. Among the more creative pizzas, we recommend the “Cristo La Gravinella” with fiordilatte, zucchini flowers, anchovies and cruschi peppers. To complete the proposal, there are local craft beers, and a selection of wines.