Granzi Pizzerie 2021
53° Angelo Pezzella – Pizzeria con Cucina
Si potrebbe scrivere del bel giardino, del personale di sala attento, della location curata nei dettagli, ma la cosa di cui più si ha voglia raccontare è la pizza! L’impasto di Angelo Pezzella è la personificazione della pizza napoletana, di quella buona. Elastica e morbida. La cottura a legna è ben eseguita e i condimenti sono bilanciati. La scelta è ampia: dalle pizze fritte alle tradizionali alle speciali. Stupisce la bontà dell’impasto quando non più caldo, un test che pochi pizzaioli superano così. Da non perdere i croccanti fritti tipici partenopei. Uno spicchio di vera Napoli a Roma da sperimentare.
We could write about the beautiful garden, the attentive dining staff, the well-kept location but what we really what to talk about is the pizza! Angelo Pezzella’s dough is the personification of Neapolitan pizza, the authentic Neapolitan pizza. The dough is elastic and soft. The pizza is impeccably baked in a wood-fired oven and the toppings are well balanced. There is a vast selection: from fried pizzas to traditional ones and speciality pizzas. What is truly amazing is the tastiness of the dough even when it is no longer hot, a true test that very few pizza makers pass. We highly recommend the crunchy fried dishes that are typical of the Neapolitan tradition. Do not miss them! This place offers a taste of the true Naples that you can experience in Rome.