Pizzerie Eccellenti 2021
Aldo Pizzeria con Cucina
Un florilegio di ingredienti ricercati e talvolta inconsueti (come lo speck d’anatra) non mancano nella dispensa di una pizzeria che fa del “bello” e del “perfetto” il suo punto di forza. Pizze ben fatte, quindi, con ottime armonie di gusto: di contorno, la quinta di scena della piazza a lago (si vede dirimpetto la Rocca di Angera sulla sponda lombarda) e una cucina con tanto pesce e uno sguardo lontano: rarità anche qui, dal polpo alla gallega al coniglio m’charmel. Le pizze volano dal mare (da provare la Carlettu con tonno di Carloforte e fiori di cappero) a una montagna che porta in dote la pancetta ossolana. Alle proposte fisse si aggiungono quelle del mese. Cantina convincente.
A collection of refined and sometimes unusual ingredients (such as duck speck) is not lacking in the pantry of this pizzeria that makes beauty and perfection its strong points. The pizzas are well-made with excellent, harmonized flavors. The surrounding scene of the square by the lake (you can see the Rocca di Angera on the opposite Lombard shore) is a beautiful backdrop for your meal. The cuisine is rich with many seafood dishes but also with other options. Unique dishes, for example, include the octopus “alla gallega” and the rabbit “m’charmel.” The pizzas are inspired by the sea (we recommend you try the Carlettu with tuna from Carloforte and caper flowers) but also by the mountain that brings the gift of Ossola pancetta. Beyond the fixed menu there are also monthly specialty. The wine list is excellent.