400 Gradi
47° 50 Top Pizza World 2022
23° 50 Top Pizza Italia 2022
Che Andrea Godi abbia avuto quella singolare sagacia di portare la città barocca sotto i riflettori delle pizzerie d’eccellenza è ormai risaputo, ma il suo progetto non siede sugli allori e va anzi come una scheggia. Il format leccese è una ventata di freschezza e continua rivoluzione. La pizza dall’identità chiara e riconoscibile racchiude totalmente la visione e l’idea di fermentazione di Godi: e allora chiudete gli occhi e assaporate la maestria e la territorialità degli ingredienti in combinazioni stupefacenti. Ottimi i fritti, perfetto il servizio. Da poco inaugurato anche l’ampio spazio al livello -1 segnalato da un percorso fatto di luci e scritte neon che strizza l’occhio alla modernità, conferendo un’aria cosmopolita.
It is a well-known fact that Andrea Godi’s singular aim was to bring baroque city into the limelight of excellence in pizza making. However, his successful project has not rested on its laurels and instead forges ahead boldly. This Leccese format is breath of fresh air and is in continual evolution. The pizza has its own clear identity and the fact that it is recognizable is entirely due to Godi’s vision and his idea of fermentation. Therefore, close your eyes and taste the mastery of the local ingredients in stupefying combinations. The fried foods are excellent and the service is perfect. An additional spacious dining area was recently opened downstairs decorated with neon lights and an eye to modernity which confers a cosmopolitan atmosphere to the place.