Grandi Pizzerie 2022
92° Vola Bontà per Tutti
Ci sono tutti gli ingredienti necessari a generare emozioni: la bravura del pizzaiolo, innanzitutto, che sforna piccole opere d’arte con ingredienti seducenti, superando ogni convenzione (ad esempio il vitello tonnato sulla pizza); guizzi creativi escono dai canoni della classicità anche nelle proposte del giorno, scritte a mano sulla lavagna. Ma nel locale a piano terra di una palazzina di Castino si rintracciano anche amore per il Piemonte, sia nell’omaggio alla versione torinese del “padellino” (la pizza nella piccola teglia tonda), sia in un menu di cucina incentrato sulla tradizione. Potente carta di vini e birre artigianali e buoni cocktail. I dolci sono tutti home-made.
All the necessary factors for an impressive experience are present here, starting with the talent of the pizza chef. He bakes small works of art with seductive ingredients, surpassing every conventional construct. An example is veal in tuna sauce as a topping. Creative bursts on the menu go well outside the classic cannons of pizza making, even in the daily specials which are written by hand on the chalkboard. However, in this ground-floor place in a little palazzo in Castina you can also witness their love for Piemonte. This is present both in the homage paid in the Turin version of the “padellino” (a pizza made in a small round pan), and in the menu from the kitchen that centers on that tradition. There is a wonderful selection of wine, craft beers and good cocktails. The desserts are all homemade.