Pizzerie Eccellenti 2020
Pizzeria Jolly
Il locale, sito sulla strada che collega Nola a Palma Campania, incarna perfettamente le caratteristiche della pizzeria di quartiere. Sviluppato su due ambiente separati, ma collegati tra loro da una porta scorrevole si presenta piccolo, rustico ed accogliente. L’impasto delle pizze, preparato con farine poco raffinate e con lievito madre è molto leggero e digeribile. Il cornicione, pur essendo alto ed alveolato è al gusto scioglievole. Attenzione nel topping, che predilige prodotti d’origine territoriale, richiami alle Dop e alle Igp e occhio di bue sui presidi Slow Food. Conduzione familiare. Personale affiatato ed educato. Servizio veloce, pur svolgendo contemporaneamente l’attività di asporto, delivery e sala. Possibilità di scegliere, oltre chè tra le proposte in menù anche tra una selezione giornaliera di fritti, pizze e dolci.
The establishment is located on the road that connects Nola to Palma Campania, and perfectly embodies the characteristics of a neighbourhood pizzeria. It is spread over two different dining areas connected by a sliding door. The establishment is small, rustic and welcoming. The pizza dough is prepared with unrefined flour and mother yeast. It is very light and digestible. The crust, despite being high and well-structured, melts in your mouth. Great care is taken in the selection of toppings, which relies heavily on locally sourced products including DOP and IGP items with spotlight given to Slow Food Presidia. The establishment is family-owned and the staff is a close-knit group. The service is fast despite managing the takeaway and delivery services and the dining room at the same time. Besides the proposals on the menu, you can also opt to choose from a variety of daily selections of fried foods, pizzas and desserts.