Pizzerie Eccellenti 2020
La Cantina dei Mille
Un posto situato in una delle piazze più iconiche di Napoli, a due passi dalla stazione centrale. All’ apparenza può dare un’ impressione turistica, rimossa dall’ ottima accoglienza dei camerieri che rendono il servizio spontaneo, preciso e veloce. Il locale è accogliente grazie al gradevole accostamento tra rustico e moderno, da apprezzare la tipologia delle piastrelle sul pavimento che danno un tocco di essenza partenopea al locale. Le prevenzioni anti Covid-19 sono rispettate dal distanziamento dei tavoli, i camerieri muniti di mascherina e la possibilità di accomodarsi all’esterno. La pizza rispetta i canoni della tradizione e gli ingredienti sono di qualità, consigliata la ”mezza luna”, che presenta la particolarità di avere metà ripieno con ricotta e prosciutto cotto e un’ altra metà pizza tradizionale con filetto di pomodoro, prosciutto crudo e una spolverata di grana.
This place is located in one of the most iconic “piazza” (squares) of Naples, a few steps away from the central train and subway station. At first glance, it can give the impression of an overly-touristic place, an impression that is quickly discredited by the local atmosphere and the excellent welcoming waiters and staff who make the service feel spontaneous, quick and precise. The restaurant is welcoming thanks to the pleasant combination of a rustic and modern décor. Easy to appreciate is the type of floor tiles that give a touch of Neapolitan essence to the room. The anti Covid-19 prevention measures are respected by the correct spacing of the tables, the waiters all wear masks and there is outdoor seating available. The pizza definitely sticks with the Neapolitan traditions and all the ingredients used are of quality. We highly recommend the “mezza luna” (half-moon), which has the peculiarity of being half stuffed with ricotta and cooked ham and the other half topped as a traditional pizza with tomato slices, prosciutto and a sprinkling of parmesan cheese.