33° 50 Top Europe 2020
Double Zero Neapolitan Pizza
L’ambiente è un po’ da pub, ma il forno a cupola e a bocca di luna ci conferma una verità che tutti sanno in città: qui si mangia una vera pizza napoletana, con ingredienti basici italiani e una cura dell’impasto che viene lasciato fermentare e maturare anche per 48 ore. Ci sono le pizze classiche, ma molte sono rinforzate con salame, peperoni, funghi. Non mancano la salsiccia e friarielli e, sorpresa, un ottimo ripieno al forno classico. Servizio scanzonato ma attento, buona scelta di birre e altri drinks e prezzi contenuti.
The atmosphere is that of a pub, but the dome-like oven with the moon-shaped opening confirms the fact that everyone in the city already knows: this is where you can eat a real Neapolitan pizza. They use basic Italian ingredients and take particular care in making the dough, which is left to mature and rise for up to 48 hours. There are the classic pizzas, but many of them are enhanced with salami, peppers, mushrooms. There is no shortage even of sausages and friarielli, and surprisingly, an excellent classic ripieno al forno. The service is easy-going but attentive. There is a good selection of beers and other beverages and the prices are moderate.