Grandi Pizzerie 2020
87° - Carmnella
Poco distante dalla Stazione Centrale di Napoli, Vincenzo Esposito con la sua “Carmnella” esalta la tradizione napoletana. L’hashtag #tropponapoletana è la cornice perfetta per un ambiente accogliente nella struttura e nel servizio, con personale cordiale fin dall’ingresso, tavoli in marmo e tovagliette di carta. Nel rispetto delle normative anti-covid viene misurata la temperatura all’ingresso, è disponibile una postazione per l’igienizzazione delle mani e il menu è disponibile in formato digitale attraverso un qr code a portata di tavolo. La pizza è napoletana, dall’impasto, alla cottura agli ingredienti, ben scelti e selezionati. Oltre alla classica Margherita, La Dama di Peppe Guida è un’ottima scelta disponibile in menu per chi ha voglia di mettere alla prova gli accostamenti: pomodoro lampadina cotto al profumo d’aglio e basilico, scaglie di Parmigiano, basilico, olio extravergine secondo una ricetta elaborata proprio dallo chef Peppe Guida.
Not far from the Central Train Station of Naples, Vincenzo Esposito truly brings out the Neapolitan tradition with his “Carmnella” establishment. The hashtag #tropponapoletana (#tooneapolitian) is the perfect frame for a welcoming environment both for its décor and service. The staff is very friendly from the moment you set foot inside. The tables are in marble with paper placemats. In compliance with COVID regulations your body temperature is measured at the entrance, a hand sanitizer station is available and it is also possible to consult the menu in digital format through the QR code which is positioned on the table. The pizza is in the Neapolitan style, from the dough to the baking, to the well-selected ingredients used. In addition to the classics like Margherita, the La Dama di Peppe Guida is an excellent choice available on the menu for those who wish to be daring when it comes to flavor combinations. The pizza is made with lampadina (light bulb-shaped) tomatoes, and cooked with the aroma of garlic and basil, parmesan shavings, basil, and extra-virgin olive oil made according to a recipe by Chef Peppe Guida himself.