Pizzerie Eccellenti 2020
Armanac de Toubïe
La pizzeria si fa notare in primo luogo per l’architettura: un albergo in stile valdostano, legno e pietra. Bello, anche se è immerso in un contesto disordinatamente urbanizzato. Sul menù i richiami ai prodotti del territorio: Lardo DOP in primis (siamo ad Arnad), formaggi ed insaccati vari. La scelta dei vini e delle birre modesta e poco territoriale (chiedete bene, non tutto è disponibile), l’acqua è in plastica. La pizza è sottile, quasi stirata, pasta con lievito di birra, senza cornicione. Sufficientemente leggera. La pizzeria si trova nel centro, sulla via principale. Il parcheggio è facile. Difficile invece l’accessibilità all’interno: molte scale. Sempre meglio telefonare per sincerarsi sull’apertura e per prenotare perché molto frequentata dai turisti che tornano da escursioni montane.
This pizzeria stands out primarily for its architecture; it is a hotel in the Aosta Valley style with wood and stone. It is a beautiful venue, even if it is immersed in a disorderly urbanized context. On the menu, you will find references to local products, the first of which is the DOP lard (do not forget we are in Arnad), cheeses and various sausages. The choice of wines and beers is modest and not very territorial (ask before ordering because not all of the wines are available). The water is served in a plastic bottle. The pizza is thin, almost stretched, the dough is made with beer yeast without a crust. It is sufficiently light. The pizzeria is located on the main street in the city center. It is easy to find parking. Access to the establishment is a bit difficult as there are many steps to climb. It is always better to call to make sure there is a free table, as the location is very popular with tourists returning from mountain excursions.