Top Pizzeria in Oceania 2020
Consorzio Tutela Prosecco Doc Award
Top Neapolitan Pizza outside of Italy 2020
Consorzio Tutela Prosecco Doc Award
1° - 400 Gradi
Johnny Di Francesco, di origini napoletane, ha cominciato a fare pizza all’età di dodici anni, ed ha aperto la sua prima pizzeria a diciotto anni. Con il progetto di 400 Gradi è riuscito nell’intento di portare l’autentica pizza di stile napoletano in Australia, diventando una vera istituzione in tutto il Paese. Il locale è molto curato, la mise en place è elegante e sobria, con tovaglioli in lino, calici di cristallo e niente tovaglie. L’impasto è quello tradizionale della Verace Pizza Napoletana, i prodotti delle farciture, anche quelle più fantasiose sono di grande qualità, ma la margherita resta sempre e comunque il modo migliore per assaporare la pizza. Forno a legna, che brucia a 400 gradi, da qui il nome del locale. Il servizio è sopra gli standard di una qualsiasi pizzeria. Ottima anche la proposta dei dolci, tra cui vi consigliamo di provare il Tiramisù.
Johnny Di Francesco, who is of Neapolitan descent, started making pizzas when he was twelve years old, and he opened his first pizzeria at the age of eighteen. With his 400 Gradi project he has succeeded in his intention to bring the authentic Neapolitan pizza to Australia and he has become a bonafide institution for the entire country. The locale is very curated; the table settings are elegant and sober with linen napkins, crystal wineglasses and no tablecloths. The dough is the traditional type of the Verace Pizza Napoletana (authentic Neapolitan pizza). The products used for the toppings, even the more creative ones, are of highest quality. However, the margherita is still the best way to taste the pizza. The wood-fired oven which burns at 400 degrees gives the name to the establishment. The service is well above the standard of your usual pizzeria. The dessert proposals are excellent, among which we highly recommend the Tiramisù.