Venosa, una delle città più belle e storicamente importanti della Basilicata, ospita questa pizzeria dall’impostazione molto napoletana. Negli impasti e nelle cotture, infatti, si impone lo stile intramontabile della pizza napoletana, seppur reinterpretata in chiave lucana, con ingredienti di alta qualità (a cominciare dalle farine) e sapori che guardano al territorio. Numerose e ben assortite le pizze presenti nel menu, cortese e disponibile il personale in sala. Siamo nella terra dell’Aglianico del Vulture, abbinare una pizza ad un ottimo calice di rosso è un obbligo.
Venosa, one of the most beautiful and historically significant cities in Basilicata, is home to this pizzeria which has a very Neapolitan approach. In the doughs and the cooking times, in fact, the timeless style of the Neaoplitan pizza is used, even if reinterpreted in a Lucana spirit, with high quality ingredients (beginning with the flours) and flavours which reflect the local territory. There are numerous and well-assorted pizzas present on the menu, courteous and accomodating waitstaff in the dining area. Situated in the land of the Aglianico del Vulture, pairing a pizza with an excellent glass of red wine is an obligation!