Un pezzetto di Napoli approda a Milano con Assaje. Il locale, dagli arredi freschi e colorati, con vetrata sulla postazione del pizzaiolo, propone un menu a base di fritti e soprattutto di pizze preparate secondo la tradizione partenopea. Ottime la marinara e la margherita, ma la qualità delle materie prime utilizzate e le proposte gourmet invitano a sperimentare opzioni più articolate. Come la “Scarpone”, dalla forma leggermente allungata e con la riuscitissima aggiunta di parmigiana di melanzane. Degni di nota anche i dolci, tra cui spiccano le immancabili sfogliatelle.
A small piece of Naples lands in Milan with Assaje. This establishment, with fresh and colorful furnishings, with clear glass separating the pizza chef station, proposes a menu of fried foods and especially pizzas prepared based on the Neapolitan tradition. The marinara and the margherita are excellent, but the quality of the ingredients used in the gourmet offering invite experiencing more articulated options like the “Scarpone”, with a slightly elongated shape and with the very well-realized addition of eggplant parmigiana. The desserts also deserve a worthy mention, among which, the essential sfogliatelle.