Come recita il nome del locale, una volta “era (la) pizza”, ora è di certo qualcosa di nuovo e differente. L’idea di Ivan Gorlani, pizzaiolo nato pasticcere, è quella della pizza gourmet, tagliata a spicchi e con sopra delle piccole torri di ingredienti, eccellenti e originali, ma la vera novità sta nell’impasto, cotto a vapore e poi terminato in forno elettrico. Il risultato è una ghiotta focacciona, alta, croccante e leggerissima (in carta si chiama “impasto Nuvola”). Il locale è moderno, accogliente ed elegante. Il servizio molto attento, anche nel descrivere lo stile della pizzeria. Buona carta dei vini. Esiste un menu degustazione a 30,00 euro.
Foto copertina www.erapizza.it
As stated by the name of this establishment, once it “was pizza”, now it is certainly something new and different. The idea of Ivan Gorlani, pizza chef born as a pastry chef, is that of the gourmet pizza, cut into slices and topped with small towers of excellent and original ingredients. However, the real novelty is in the dough, steam-cooked and then finished off in an electric oven. The result is a decadently thick foccacia, high, crispy and very light (in the menu it is called “cloud dough”). The establishment is modern, welcoming and elegant. The service is very attentive, even in describing the style of the pizza. The wine list is good. A 30,00 euro tasting menu is available.