Un bel locale nel centro di Trieste, dall’ambiente moderno e curato. I tavoli, abbastanza ravvicinati, non sono molto spaziosi, ma l’atmosfera è accogliente e il servizio cordiale e, soprattutto, le pizze sono di elevata qualità. Propone una pizza con farine biologiche, macinate a pietra, di grani antichi italiani. Ben cotta, ma soffice, preparata con ingredienti selezionati e delicato Fior di latte. La salsa è eccellente: realizzata con pomodori pelati, 100% italiani, schiacciati a mano per preservarne la polpa. Non manca la pizza gourmet del giorno, con ingredienti dagli abbinamenti particolari. Da provare il sorbetto artigianale al cucchiaio. Eccellente lista vini e birre.
Foto copertina www.facebook.com/Al-Civicosei-759538514083044
A nice place in the center of Trieste with a modern and well-finished interior. The tables, which are fairly close to one another, are not very spacious, but the atmosphere is welcoming and the service is courteous and, above all, the pizzas are of an elevated quality. Pizzas with organic and stone-ground flours are offered, made from traditional Italian grains. Well-cooked, but soft, prepared with select ingredients and delicate Fior di latte cheese. The sauce is excellent: made with 100% Italian whole peeled tomatoes, squeezed by hand to preserve the pulp. A daily gourmet pizza is always available, with ingredients that are uniquely combined. The home-made “by the spoonful” sorbet is recommended. Excellent wine and beer list.