Pizzerie Eccellenti 2021
Trecentogradi
La nuvola di pane con cipolla di Tropea caramellata, ‘nduja, pomodoro giallo e filetto di tonno spiega la direzione del progetto fondato da Alessandro Plastina, figlio d’arte nel mondo della pizza, Carmine Fontana e Gregorio Caldeo. Trecentogradi racconta il territorio, Corigliano e il grande areale costiero incastonato tra il Pollino e la Sila, da una nuova prospettiva. Solo utilizzo di farine di alta qualità molite a pietra, lunga lievitazione, un saldo legame con le piccole aziende locali e le eccellenze di altre regioni costituiscono la formula di questa giovane realtà. Il bancone delle pizze in teglia è il palcoscenico dove si alternano le stagioni e sfiziosi abbinamenti.
The cloud of bread with caramelized onions from Tropea, ‘nduja, yellow tomatoes and tuna fillet clearly illustrates the direction of this venue. The business venture was founded by Alessandro Plastina, a son of the pizza trade thanks to Carmine Fontana and Gregorio Caldeo. Trentogradi is representative of the territory where it is located, like Corigliano and the large coastal area nestled between the Pollino and the Sila, but with a new perspective. Only high-quality stone-milled fours are used. The dough undergoes a long leavening process. There is a strong relationship with small local companies and also you can expect products of excellence from other regions. This element constitutes a formula of success for this new establishment. The pizza counter shows the different selections of pan pizza thereby taking center stage. From here you can select seasonal alternatives and also interesting and delicious combinations.