Pizzerie Eccellenti 2021
La Pizza di Egizio
Quasi mezzo secolo di storia e una fama che dire consolidata sarebbe riduttivo. Il locale di Egizio, a due passi dal mare nel quartiere di Quinto, rappresenta in città uno dei luoghi di riferimento nel settore. Qui la pizza da “buongustai” si fa da sempre, con attenzione e cura degli ingredienti, in particolar modo per salumi e latticini, selezionando i fornitori con competenza e gusto della ricerca. Impasto sottilissimo, assenza di sale aggiunto e olio in cottura, preparazione rapida e impeccabile, cortesia e professionalità nel servizio e nell’ampia proposta delle birre, sono il mix vincente che da qualche lustro sancisce l’incontestabile successo all’ombra della Lanterna.
This pizzeria has almost half a century of history and a reputation that to be deemed “solid” would be a gross understatement. La Pizza di Egizio restaurant is a stone's throw from the seafront in the Quinto district and it is one of the benchmark standards for the restaurant sector. Here gourmet pizzas have always been made. There is great attention and care for the ingredients used, especially when it comes to cured meats and dairy products. In fact, their suppliers are chosen with competence and passion in the research for quality. The dough is very thin, no extra salt is added nor oil for the baking process. The rapid preparation, the impeccable courtesy and professionalism of the waitstaff, and the wide range of beers proposed all contribute to a winning mix that for some years has preserved the undeniable success achieved.