Grandi Pizzerie 2022
74° Umberto
Esperienza di gusto e sapore in un ambiente raffinato. La visita da Umberto è un tuffo nella storia e – allo stesso tempo – nelle nuove tendenze, grazie alla capacità degli eredi di sperimentare e di non chiudersi alnuovo. Alla storica “Scarpariello” di tradizionale preparazione (pomodoro pelato italiano, aglio, olio EVO, parmigiano e pepe) si affiancano impasti alternativi: da quello integrale, ai cereali e ai muesli. Va menzionata l’innovativa carta dei vini digitale. Una nota di contorno: le alici in carrozza (crostone di pane fritto con alci marinate e stracciata di bufala campana) e il tortino (al cioccolato fondente e mandorle con fichi del Cilento e salsa di pistacchi) completano l’esperienza di gusto. Grande cucina di territorio e bella carta dei vini.
Here you will find flavor and a sensory experience in a refined atmosphere. A visit to Umberto is a jump into the past and, at the same time, a glimpse into the new trends thanks to the capacity of the heirs to experiment and embrace novelty. The offer spans from the historic “Scarpariello” with its traditional preparation (peeled Italian tomato, garlic, extra-virgin olive oil, parmesan and pepper) to the alternative doughs: wholewheat, wholegrain and muesli. The innovative digital wine list deserves special mention. A recommended side dish is their alici in carrozza (fried bread crust with marinated anchovies and buffalo-milk stracciata from Campania) and also the tortino (with dark chocolate, almonds, Cilento figs and pistachio cream) which completes the flavor experience. There is also a great local cuisine on offer and a nice wine list.