50 Top Europe 2021
50° Street Pizza
Una ventina di posti in tutto per questo piccolo locale un po’ fuori dal centro cittadino “dall’altra parte” del fiume Daugava, si mangia la migliore pizza di tutta la Lettonia. Il menù è essenziale, svettano per qualità sia la margherita che la marinara. La cottura è nel forno a legna. L’impasto è la vera forza di questa pizzeria assieme all’attenzione per la cottura di ogni singola pizza. Ottime le materie prime, certificate italiane. Grande attenzione per la qualità. La proposta del bere è stringata, con qualche bibita ed un paio di vini.
This little pizzeria can accommodate about twenty people at a time. Located outside the city center, on “the other side” of the Daugava river, you can eat the best pizza in all of Latvia. The menu is basic, yet both the margherita and the marinara stand out for their quality. The pizzas are baked in a wood-fired oven. However, it is the dough that is the real strength of this pizzeria, as well as the care given in making each individual pizza. The excellent raw materials are all certified Italian. Great attention is paid to quality overall. The beverage list has the essentials, a few drinks and a couple of wines.