Sorbillo
10° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2022
Gino Sorbillo, partito da Via dei Tribunali, è stato il primo pizzaiolo a capire l’importanza del web. Attraverso il web ed i social ha portato in giro la tradizione della pizza napoletana, quella a ruota di carro, Il primo salto è stato quello di aprire sul Lungomare di Napoli e da quel punto in poi un’apertura dopo l’altra. Le grandi città italiane ma anche l’estero, sempre con lo stesso stile e la personalità schietta e genuina che lo contraddistingue. Non sdogana solo la pizza a ruota di carro, ma anche la pizza fritta con il format Zia Esterina. Stile napoletano tradizionale in tutto e per tutto, dovunque sia, ed una serie di prodotti di qualità uguali ovunque fanno di Gino uno dei più grandi Ambasciatori della pizza napoletana nel mondo.
Gino Sorbillo, who first started in Via dei Tribunali, was the first pizza chef to understand the importance of the web. Through the web and social media, he has shared the tradition of the wagon wheel Neapolitan pizza. The first leap was opening on the beachfront in Naples and from that point on, other openings followed. Many venues were open in important Italian cities but also abroad. They always present the same style along with their distinguished sincere and genuine approach. In these venues, you’ll not just find the round wagon wheel pizza but there is also the fried pizza in the Zia Esterina format. This franchising represents the same Neapolitan style, tradition and quality in all aspects regardless of the location of the venue. This makes Gino one of the greatest ambassadors of Neapolitan pizza in the world.