50 Top Europe 2021
11° Sartoria Panatieri
Innovation and Sustainability 2021
PROSECCO DOC AWARD
Non sappiamo perché due chef in carriera decidano di cambiare rotta ed aprire una pizzeria, ma siamo ben felici che Rafa Panatieri e Jorge Sastre lo abbiano fatto e con buoni frutti, visto che nel giro di poco tempo alla prima pizzeria se ne è aggiunta una più ampia in centro a Barcellona. Ambiente minimal, clima allegro e tanta attenzione in ogni fase della preparazione, soprattutto partendo dalla scelta delle materie prime, tutte locali e spesso biologiche. Il loro motto è: “dalla Fattoria alla pizza (from farm to pizza)”. Tanta attenzione nell’impasto, abbinamenti innovativi, rispetto e autenticità. Oggi Sartoria Panatieri rappresenta il primo esempio di pizza in Spagna con una sua identità precisa, si ispira alla napoletana ma si insedia nel territorio attraverso mente e mani sensibili e capaci. Da provare tutti i salumi, fatti sempre in casa, ovviamente.
We do not know why two master chefs decided to change their course and to open a pizzeria, but we are really happy that Rafa Panatieri and Jorge Sastre did so. It was done with excellent results considering the fact that in a short space of time, a second, larger establishment has been opened in the center of Barcelona. The décor is minimalistic, and the atmosphere is carefree. Care is given to every single detail of the preparation process, starting with the choice of the raw ingredients, all of which are local and often organic. Their motto is: “dalla fattoria alla pizza (from the farm to the pizza).” A lot of care is taken in the dough, the combinations are innovative and authentic. Nowadays Sartoria Panatieri represents the first example of pizza in Spain with its own precise identity. It is inspired by the Neapolitan pizza, but it has also rooted itself in the territory thanks to sensitive and capable hands and minds. All of the homemade cold cuts and salamis are highly recommended.