Dopo aver conquistato il quartiere di Cit Turin, da qualche anno Andrea Merlini ha portato le sue pizze al padellino in pieno centro a Torino. Il locale, dotato di dehors su una delle vie più gourmet della città, è vicino a piazza Vittorio, una delle più grandi d’Europa. Qui la tradizione torinese del tegamino è portata ai massimi livelli con l’utilizzo di farine non raffinate e ottime materie prime. La carta non è ampia, ma non mancano mai i “padellini speciali” come la Sfiziosa con pomodoro, acciughe e burratina. Da provare anche le Focacce qui proposte con olive, cipolle o stracchino e la mitica farinata anche bianca e al gorgonzola.
After conquering the Cit Turin neighborhood, Andrea Merlini has been serving his "pizze al padellino" in the heart of Turin for a few years now. The restaurant, featuring an outdoor area on one of the city's most gourmet streets, is close to Piazza Vittorio, one of the largest squares in Europe. Here, the Turin tradition of "tegamino" pizza is elevated to new heights with the use of unrefined flours and excellent raw materials. The menu is not extensive, but always includes special "padellini" such as the Sfiziosa with tomato, anchovies, and burratina cheese. Also worth trying are the Focaccias offered here with olives, onions or stracchino cheese, and the legendary farinata, available also in plain and gorgonzola versions.