Pizzerie Eccellenti 2021
N’ata cosa
Una conferma per gli amanti della pizza napoletana verace. Anche se, a sorpresa, è il Pecorino romano Dop il must nel menu di questo locale situato in posizione strategica tra Cosenza e Rende. È un formaggio presente in quasi tutte le pizze, che non sono tantissime ma – elencate a pennarello in un foglio esposto all’interno – bastano per spiegare al meglio la filosofia del posto: il binomio qui è qualità/semplicità. Il resto è un’esplosione di sapori officiata in nome del gemellaggio con la Calabria: e allora accanto ai capisaldi come Bufala e San Marzano o “friarielli” napoletani troverete la ‘nduja di Spilinga e la cipolla rossa di Tropea Igp.
This establishment provides a guarantee for true Neapolitan pizza lovers. Despite this, surprisingly the Pecorino Romano DOP is the must on the menu of this restaurant. It is located in a strategic position between Cosenza and Rende. The Pecorino Romano Dop is present on almost all of the pizzas, which are not many to start with. They are listed on the menu with a felt-tip pen on a sheet exhibited inside the venue. This I believe is enough to explain the philosophy of this place. The combination here is quality associated with simplicity. The rest is an explosion of flavour rendered official thanks to the partnership with Calabria. Along with the fundamental ingredients such as buffalo-milk mozzarella and San Marzano tomatoes or Neapolitan “friarielli,” you will also find the 'nduja of Spilinga and the IGP red onion of Tropea.