Modus
42° 50 Top Pizza Italia 2022
Pizzeria Novità dell’Anno 2022
Solania Award
Bella, molto bella. Modus – la nuova pizzeria che Paolo De Simone ha inaugurato a Milano, portando con sé il proprio bagaglio di esperienza e di amore per il Cilento – è innanzitutto una gioia per gli occhi. Il design modaiolo dei tavoli, del bancone, dei dettagli che arricchiscono l’ambiente (con tanto di apertura che permette di sbirciare nella cucina) si accompagna a un menù che rende omaggio al Cilento in tutti i suoi migliori ingredienti, dalle alici di menaica al carciofo bianco di Pertosa. Divertente il gioco con le farine integrali, da cui nasce una collezione di proposte più croccanti che vanno ad aggiungersi alle pizze più tradizionalmente di spirito napoletano.
This establishment is truly lovely. Modus is the new pizzeria that Paolo De Simone has inaugurated in Milan. He has brought his love for Cilento and his experience with him to this place that is truly beautiful to behold. The stylish design of the tables, the counter, and the details that enrich the interior (that has an open view of the kitchen) is accompanied by a menu that pays homage to Cilento and all of its best ingredients. They include anchovies from Menaica and the white artichoke from Pertosa. There is a fun mix of wholegrain flours that give rise to a collection of proposals that are crunchier and that enhance a menu which also includes pizzas that are traditionally Neapolitan in spirit.