Luppolo & Farina
45° 50 Top Pizza Italia 2022
Quando la pizza diventa un attrattore – perché da Latiano non si passa di certo per caso, ma si viene qui per un’esperienza a tuttotondo. Parola d’ordine: ricerca. Dal locale con pannelli in fibra di legno e muschio stabilizzato, tavoli sociali, pezzi unici di artisti locali, fino alle materie prime, selezionate optando per produzioni sostenibili, aziende biologiche e progetti con piccoli produttori d’eccellenza come quello per rilanciare il Pomodorino di Manduria usato come base di tutte le pizze rosse. Ottimi i fritti. Il menu è sbalorditivo e metterebbe in crisi anche i più svelti nelle scelte per pizze, birre, vini e persino Gin! Chapeau allo staff giovanissimo per la cordialità ed efficienza.
This is an example of when the pizza becomes the main attraction. You certainly will not find yourself in Latiano by accident. You come here on purpose for the experience offered. The most important factor here? The research. The locale is done with wooden fiber panels and preserved moss, shared tables and unique pieces from local artists. Everything, beginning with the raw materials, is carefully selected with an eye to environmental sustainability, organic suppliers and top-quality small-scale producers. An example is the relaunching of the Manduria cherry tomato used as the base for all of the red pizzas. The fried foods are excellent. The menu is amazing and would put even those who are quick to choose at a disadvantage when selecting a pizza, wine, beer or even gin! Hats off to the very young staff for their cordiality and efficiency.