Pizzerie Eccellenti 2021
Largo9
Alle redini del locale troviamo Gabriele Dani, della pizzeria Disapore di Cecina, mentre al cocktail bar, vera novità, la brava Veronica Costantino. Apparecchiatura semplice ma con ampio tovagliolo in stoffa. Nel menù: antipasti, piccoli “morsi”, un paio di primi piatti come pure 2 o 3 secondi ma sono le pizze a predominare, sia le veraci, di stile napoletano, che quelle a degustazione. Ottima “La fritta di Gabriele”, fra le veraci da non perdere la classica Margherita con alto cornicione ben alveolato. In generale tutte buone e ben condite. E’ possibile (e consigliabile) accompagnare le pizze con uno dei cocktail presenti in carta. Da assaggiare anche la versione di pizza al vapore.
At the reins of this restaurant we find Gabriele Dani from the Disapore di Cecina pizzeria, while at the cocktail bar, the very competent Veronica Costantino. The tables are set in a basic way; there is no tablecloth but large cloth napkins. On the menu you can choose from appetizers, small “morsi” (bites), a couple of first courses, as well as two or three second courses. After that, the pizzas dominate the menu, both the authentic Neapolitan-style pizzas and the tasting itinerary wedges. We highly recommend the excellent “La fritta di Gabriele” and the classic Margherita with its high, bubbly crust. In general, the pizzas are all very well-made and nicely topped. It is possible, and advisable, to accompany your pizza with one of the cocktails from the menu. The steamed version of the pizza is also worth trying.