Grandi Pizzerie 2022
89° Il Vecchio Gazebo
La cura dei dettagli, l’ordine, la calda accoglienza sono il preludio alla preparazione degli ottimi impasti, caratterizzati da prodotti di grande qualità. Le mode cambiano ma qui la tradizione è la regola. L’impronta è principalmente pugliese soprattutto per l’uso della semola rimacinata e il grano arso. Impasto abbastanza sottile con cornicione di mediata grandezza, croccante, fragrante proposto in versione tradizionale come la Margherita con bufala, pric o pràc molfettese (tartare di peperoni sottolio alla molfettese) e basilico, imperdibile. Interessanti le nuove pizze a focaccia con cozze e burrata o carpaccio di baccalà e cipolla caramellata. Carte dei vini, birre e oli interessanti.
Attention to detail, orderliness and the warm welcome are the prelude to excellent doughs characterized by the use of top-quality products. Methodology may change here but tradition is respected. The influence is primarily from Puglia, especially in the use of re-ground bran flour and toasted wheat. The dough is quite thin with a medium-sized crust that is crunchy and fragrant. There are traditional proposals such as the Margherita with buffalo-milk mozzarella, pric o prac molfettese (tartare of bell pepper conserved in olive oil alla Molfettese) and basil is an absolute must. There are some interesting new focaccias with mussels and burrata cheese or a carpaccio of codfish and caramelized onion. The wine, beer and olive oil lists are all interesting.