Granzi Pizzerie 2021
80° Il Vecchio e il Mare
“Il vecchio e il mare”, è un caso raro perché non è frequente trovare un’ottima pizza in locali dove si mangiano buoni primi, secondi e dolci in un’atmosfera più da ristorante che da pizzeria. Detto questo veniamo alle pizze, e che pizze! Mario Cipriano ormai ha acquisito padronanza negli impasti, leggeri e saporiti, e ha aggiunto alle sue pizze classiche e speciali quella per i celiaci e, un giorno alla settimana, quella alla pala. Il locale è inserito in una corte nelle immediate vicinanze del centro dove l’unica difficoltà sarà trovare un comodo parcheggio. Servizio efficiente e ci attendiamo, post-Covid, una nuova e vasta carta dei vini e birre, come si merita un ristorante di questo livello.
“Il Vecchio e il Mare” (meaning The Old Man and the Sea) is a one-of-a-kind restaurant because it is not common to find an excellent pizza in a place where they also serve excellent first courses, second courses, and desserts. All of this happens in this pizzeria that has more of a restaurant atmosphere. Having said that we have come here for the pizza, and what a pizza! By now Mario Cipriano has mastered the dough-making process which results in a light and tasty crust. He has added, to his 'classic' and 'special' pizzas, a gluten-free section, and, once a week, he also makes the meter-long pan pizza. The restaurant is located in the immediate vicinity of the city center where the only difficulty will be finding a convenient parking spot. The service is efficient. We expect a renewed and more extensive wine and beer selection soon, as a restaurant of this level is worthy of.