Le 50 Migliori Pizze in Viaggio in Italia - da taglio e asporto – 2021
31° Il Pizzicotto
Studio e passione sono il segreto di una delle migliori pizze al taglio di Lecce. Non è un caso che Il Pizzicotto sia una tappa fissa per chi vuole assaporare il più amato degli street food all’ombra del Barocco. Con pochi euro è possibile degustare al volo una pizza dall’impasto fragrante e leggero grazie a una lievitazione di 48 ore per un pranzo veloce o una cena casual.
Dietro il bancone tanti gusti, condimenti innovativi, abbinamenti curiosi, alcuni sorprendenti. Sulla lavagna all’ingresso una quarantina di pizze. Ingredienti freschi e locali il punto di forza della pizza di Stefano Mele. Osare non guasta con una funghi, salsiccia, scamorza e prezzemolo. Anche in piena estate.
Study and passion are the secret at one of the best pizza-by-the slice places in Lecce. It is not an accident that Il Pizzicotto is a fixed stop for those who wish to taste the best-loved street food in the shade of the Barocco. With just a few euros, it is possible to get a quick pizza with a light fragrant crust, thanks to a 48-hour leavening. It is perfect for a fast lunch or a casual dinner.
On the counter are many varieties, innovative toppings, and curious pairings, some of which are amazing. The chalkboard at the entrance displays a selection of about forty pizzas. The fresh ingredients are the strength of Stefano Mele’s pizza. Be bold; dare to try the mushroom, sausage, scamorza cheese and parsley. This winter pizza is enjoyable even in the height of summer.